Anyone seen issues with Citrix Appliance mode’s (connecting to storefront via netscaler) timeout taking over the screen


Anyone seen issues with Citrix Appliance mode’s (connecting to storefront via netscaler) timeout taking over the screen


You mean a timeout shown on endpoint side just before a Screensaver a.e.? If no, can you provide a screenshot maybe?


Sorry, forever later, I’m using a browser session to get the our netscaler gateway, when the user launches the ICA the workspace app opens appropriately and they work as usualy, seemingly at random the ICA session drops completely, as if it was halted and they see the netscaler login screen waiting for them. the nature of the abrupt disappearing of the workspace app looks the same as when an igel device gets a config change and the session is ejected. considering the firefox browser is the only other thing present its almost is as if it is suddenly refreshing the page


Did you managed to get a closer look on UMS / Endpoint Logs to check if there was a config change (or another error)?


Im the only one managing the UMS/Endpoints, and haven’t made any changes


Only the logs can tell us what happened, it doesn‘t need to be a config change.

UMS=>Help=>Save Device Files for Support and Save support information if you want to have a look by yourself


Jun 06 07:43:56 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: ScreenSaverOn saver mode

Jun 06 07:43:56 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: fork saver process

Jun 06 07:43:56 ITC3417EBE19237 screensaverd[7868]: starting igel_screensaver –wid 0x800002

Jun 06 07:44:06 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: ScreenSaverOff saver mode

Jun 06 07:44:06 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: stop_screensaver_loop: saver process finished

Jun 06 09:32:47 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: ScreenSaverOn saver mode

Jun 06 09:32:47 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: fork saver process

Jun 06 09:32:47 ITC3417EBE19237 screensaverd[8485]: starting igel_screensaver –wid 0x800006

Jun 06 09:32:49 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: ScreenSaverOff saver mode

Jun 06 09:32:49 ITC3417EBE19237 screensaverd[5422]: stop_screensaver_loop: saver process finished

Jun 06 10:04:42 ITC3417EBE19237 kernel: show_signal_msg: 9 callbacks suppressed

Jun 06 10:04:42 ITC3417EBE19237 kernel: wfica: VC 9[7686]: segfault at 7f843d4f4000 ip 00007f842603a504 sp 00007f83efffd810 error 4 in libctxh264.so[7f8426035000+12000]

Jun 06 10:04:42 ITC3417EBE19237 kernel: Code: 0f e9 4c 24 50 66 0f 61 d2 66 0f e9 d7 66 0f 71 f1 07 66 0f 71 f2 07 66 41 0f e5 4c 24 70 66 0f 6f da 66 0f e5 dd 66 0f ed d9 <f3> 41 0f 6f 23 66 0f 60 e0 66 0f 61 e4 66 0f e9 e7 66 0f 71 f4 07

Jun 06 10:04:42 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: /opt/Citrix/ICAClient/wfica: line 138: 7638 Segmentation fault /services/ica/ICAClient/wfica_orig $quiet “$@”

Jun 06 10:04:42 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: /opt/Citrix/ICAClient/wfica: line 143: kill: (7638) – No such process

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 wfica[8662]: -icaroot /opt/Citrix/ICAClient /tmp/mozilla_user0/Q1dDLlZpdmludHNvbGFyIFdvcmtzcGFjZSAkUzUyLTU2-1.ica

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: found parameter: /tmp/mozilla_user0/Q1dDLlZpdmludHNvbGFyIFdvcmtzcGFjZSAkUzUyLTU2-1.ica

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 dbus-daemon[5447]: Activating via systemd: service name=’org.freedesktop.Notifications’ unit=’igel-xfce4-notifyd.service’

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 systemd[5334]: Starting xfce4-notifyd XFCE notification daemon…

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 dbus-daemon[5447]: Successfully activated service ‘org.freedesktop.Notifications’

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 systemd[5334]: Started xfce4-notifyd XFCE notification daemon.

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: libva info: VA-API version 1.2.0

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: libva info: va_getDriverName() returns 0

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: libva info: Trying to open /services/hwva/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_drv_video.so

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: libva info: Found init function __vaDriverInit_1_2

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 Citrix Login[7384]: libva info: va_openDriver() returns 0

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 ctxh264plugin[8686]: v3_init: Citrix Receiver plugin successful initialized

Jun 06 10:05:34 ITC3417EBE19237 firefox-bin[7407]: Attempting to read the recently used resources file at ‘/userhome/.local/share/recently-used.xbel’, but the parser failed: Failed to open file “/userhome/.local/share/recently-used.xbel”: Permission denied.

Jun 06 10:05:38 ITC3417EBE19237 wfica[8719]: -eula -tell MinimumTLS,MaximumTLS,SSLCiphers

So I read the events as follows

Screen Saver

wfica crash

wfica relauch via browser

was the screen saver ended at 9:32:49 or was that when it finished starting the screensaver


Can you export one Endpoint setting? Context menu=>Export device settings and post it?


Ok, had an idea, but wasn‘t confirmed. Thank you. Would suggest to open a ticket in that case, please.


k

In the mean time, what setting could I use to disable that screen lock log item

another client who had the same thing had this log item at each time it was reported to happen

[ 688.931] (DB) IGEL-SCREEN-LOCK: Window [layer=1] locked

[ 689.942] (DB) IGEL-SCREEN-LOCK: Window [layer=1] destroyed

however they were working at the time according to them


User Interface=>Screenlock=>Options=>Disable the checkbox Start automatically.

Please test, but I‘m not convinced that it is the cause of the issue, but I keep my fingers crossed.


Im not either since the user is active at the time it happens, however its work a shot to see if it counters whatever the behavior is happening at the moment

fyi, that changed halted the issue


Ok, good to know but a bit strange… 👍 Please keep us in the loop if our devs find the root cause🙏


Also, we had a random group of folks who would have audio issues. Where reliably when they would make a call on their soft phone the microphone input would break, this seemed to solve that too. My initial guess is hardware (udc3 on ancient dell optiplex’s) that was causing the odd signaling

Ok I lied

same behavior

random sign out


Ok, @member then please open a ticket, I think that‘s the better way to get it clarified…

Continue reading and comment on the thread ‘Anyone seen issues with Citrix Appliance mode’s (connecting to storefront via netscaler) timeout taking over the screen’.  Not a member? Join Here!

Learn more, search the IGEL Knowledge Base



Ask a question or comment on the above messasge thread?

Join or log in to the IGEL Community to ask us anything and meet other IGEL customers, partners, and EUC enthusiasts.

Submit a question, or Join Today!


Popular Message Threads


Categories & Tags: